Нові відеокарти NVidia серії GeForce RTX 30
≈ 1 хвилина читати
Компанія NVIDIA офіційно презентувала відеокарти серії GeForce RTX 30, засновані на архітектурі NVIDIA Ampere. Вони оснащені другим поколінням ядер для трасування променів, третім поколінням тензорних ядер і новими потоковими мультипроцесорами. 

GeForce RTX 30 - б'ють рекорди:
  • вони стали першими в світі ігровими відеокартами з об'ємом ультрашвидкісної відеопам'яті GDDR6X до 24 ГБ, інтерфейсом HDMI 2.1 для ігор в 4K і 8K на дисплеях з високою частотою оновлення;
  • першими дискретними відеокартами з підтримкою кодека AV1 для перегляду стрімів у високій роздільній здатності при значно більш низької пропускної здатності;
  • а серія Founders Edition вперше отримала інноваційний кулер з двома осьовими вентиляторами.
І, звичайно, відеокарти GeForce RTX 30 оснащені новими технологіями для кіберспорту, стрімінгу, ігор і роботи з графікою і відео. Так, технологія NVIDIA Reflex знижує затримку системи, забезпечуючи миттєву чуйність ПК для змагальних ігор; додаток NVIDIA Broadcast перетворює ваш будинок в студію для стрімінга з інструментами для обробки відео і голосу на базі ІІ; оновлена ​​NVIDIA DLSS дозволяє грати в 8K HDR на GeForce RTX 3090; а оптимізації NVIDIA Studio прискорюють роботу графічних додатків.

Нові відеокарти з графічними процесорами GeForce RTX 3090, 3080 і 3070  до 2 разів потужніші і в 1,9 рази енергоефективніші від попереднього покоління на базі архітектури Turing.

Архітектура NVIDIA Ampere впроваджує ряд технологічних поліпшень, які забезпечують істотний приріст продуктивності:
  • Нові потокові мультипроцесори забезпечують вдвічі вище швидкість операцій FP32 в порівнянні з попереднім поколінням і обчислювальну потужність в 30 Shader-TFLOPS.
  • RT-ядра другого покоління вдвічі потужніші, ніж попереднє покоління, забезпечуючи можливість одночасного трасування променів затінений і обчисленнями, при продуктивності в 58 RT-TFLOPS.
  • Тензорні ядра третього покоління до двох разів могутніші попереднього покоління, вони прискорюють і оптимізують технології на базі ІІ-алгоритмів, такі, як NVIDIA DLSS, з обчислювальною потужністю в 238 Tensor-TFLOPS.
  • NVIDIA RTX IO: швидке завантаження і розпакування ігрових ресурсів за допомогою GPU, прискорення операцій введення / виводу до 100 разів у порівнянні з API жорстких дисків і традиційних сховищ. У поєднанні з новим API Microsoft DirectStorage для Windows RTX IO переносить навантаження з десятків CPU-ядер на RTX GPU, підвищуючи частоту кадрів і забезпечуючи практично миттєву завантаження ігор.
  • Швидка графічна пам'ять: NVIDIA у співпраці з Micron створила пам'ять GDDR6X зі швидкістю передачі даних до 1 ТБ/с.
  • Техпроцес нового покоління: Новий кастомізований техпроцес 8N NVIDIA від Samsung забезпечує більш високу щільність транзисторів і кращу енергоефективність.

Інноваційні рішення у відеокартах:
  • Двоосьова продувна система охолодження забезпечує вдвічі більш ефективне охолодження в цілісному корпусі.
  • Покращений механіко-електричний дизайн. Посилена механічна конструкція, з новою низькопрофільною притискною пружиною і новим 12-контактним роз'ємом живлення дозволяють розмістити більше компонентів і елементів охолодження. Новий роз'єм живлення сумісний з 8-контактними роз'ємами в існуючих блоках харчування, адаптер включений в комплект поставки.
  • HDMI 2.1. збільшена пропускна здатність HDMI 2.1 дозволяє підключати по одному кабелю телевізори 8K HDR.
  • AV1 Decode. Перші дискретні GPU з підтримкою нового кодека AV1, що дозволяють геймерам дивитися відео в інтернеті до 8K HDR, займаючи смугу пропускання до 50% менше.
Про деталі і надходження новинок серії GeForce RTX 30 в продаж - запитуйте у нашого менеджера!

Наступна стаття
Революційний автомобільний відеореєстратор - Gazer F155
Відеореєстратор надає віддалений доступ до авто через додаток, веде безперебійний запис і архівування, до якого у вас є доступ завжди і всюди. Це можливість побачити онлайн, що відбувається всередині і навколо машини, перебуваючи за сотні кілометрів від неї.
Детальніше