Aruba, a Hewlett Packard Enterprise анонсувала новий комутатор для корпоративних центрів обробки даних CX 10000 Series
≈ 2 хвилини читати

Сьогодні центри обробки даних перебувають у процесі чергового переходу – до хмарної архітектури, де контейнери та мікросервіси викликають потребу у забезпеченні безпеки та сервісів рівнів 4–7 по всій мережі.

В умовах стрімкого зростання трафіку зі сходу на захід у центрах обробки даних централізовані пристрої безпеки виявляються неефективними, дорогими та складними в управлінні. Простіше кажучи, надмірний трафік до пристрою, що знаходиться на межі центру обробки даних, призводить до великих втрат продуктивності, зростання вартості та експлуатації.

Ця проблема ще більше посилюється програмами на основі мікросервісів, коли трафіку навіть не потрібно залишати фізичний вузол, щоб перейти від однієї служби до іншої. Це означає, що деякий трафік програм не буде перевірений апаратним брандмауером, IPS або іншими пристроями безпеки, що робить підприємства вразливими до атак всередині самого підприємства.


Aruba, a Hewlett Packard Enterprise анонсувала новий комутатор для корпоративних центрів обробки даних CX 10000 Series. Абсолютно новий клас комутаційних рішень, що дозволяють подолати обмеження застарілих архітектур. Це нове рішення забезпечує найвищий рівень пропускної спроможності та продуктивності мережі за рахунок усунення необхідності відправляти внутрішній трафік до централізованої точки контролю. Це також дозволяє покращити контроль безпеки за рахунок зниження складності та витрат, які раніше припадали на обладнання для забезпечення безпеки.

Aruba CX 10000 - це спільна розробка Aruba та стартапу в області периферійних обчислень Pensando Systems. Комутатор поєднує глибокий досвід Aruba в області корпоративної мережевої інфраструктури світового класу з Pensando Elba, повністю програмованим пристроєм обробки даних (DPU). Суперздатність DPU – це його здатність оптимізувати та прискорювати переміщення даних.

Pensando DPU, фактично програмуючий процесор, дозволяє Aruba CX 10000 виконувати функції, включаючи розміщення міжмережевого екрану, захист від DDoS-атак, NAT, шифрування, балансування навантаження та телеметрію. Додайте все це в комутатор заввишки 1U, і ви отримаєте потужний продукт, який можна розмістити будь-де і заощадити багато грошей на обслуговуванні, знизити споживання енергії та звільнити цінне місце у стійці.

Aruba CX 10000 працює під управлінням AOS-CX, своєї операційної системи Aruba (ОС). ОС дозволяє повністю автоматизувати різні мережеві операції та функції. Конфігурації комутатора та мережі, а також політики комутатора та розподіленого міжмережевого екрану можуть бути визначені в єдиному середовищі за допомогою Aruba Fabric Composer, механізму керування мережею та безпекою.


Aruba Fabric Composer – це інтелектуальне програмно-визначуване рішення для оркестрування на основі API, яке спрощує та прискорює виділення ресурсів кінцевої мережі та повсякденні операції у масштабній обчислювальній інфраструктурі та інфраструктурі зберігання. Що відрізняє Aruba Fabric Composer від інших рішень, то це те, що програмне забезпечення може організувати дискретний набір комутаторів як єдину мережеву матрицю, що значно спрощує операції та усунення несправностей.

Aruba CX 10000 здатний надавати розподілені хмарні послуги ближче до того місця, де знаходяться ваші програми. Це заощаджує витрати та спрощує мережу, розміщуючи засоби безпеки та операції в єдину платформу управління. Крім того, рішення інтегрується з багатьма інструментами мережі, керування та безпеки від партнерів. Це дозволяє компаніям відмовитися від виділених пристроїв та вбудованих сервісів, покращити стан безпеки компанії за рахунок нульової довіри до периферії та обмежити розростання пристроїв та постачальників, з яким багато компаній воюють у своїх існуючих мережах.

Час покаже, але ми вважаємо, що Aruba знаходиться на порозі створення нової категорії комутаторів, які можуть надати нові можливості, що раніше були доступні лише для титанів гіпермасштабування.

Виробництво Aruba CX 10000 знаходиться на завершальній стадії та з'явиться продажу МТІ із січня 2022 року.

Із будь-якими питаннями стосовно специфікації та особливостей реалізації даних рішень, будь ласка, звертайтесь на Email: [email protected].

Бажаємо гарних продажів!

Наступна стаття
Універсальне рішення із збалансованими сучасними компонентами від Acer
Працюйте ефективно завдяки найновішому процесору Intel, пам'яті до 16 ГБ пам’яті та достатньому ресурсу енергії акумулятора.
Детальніше