Еврика! Визначено переможців змагань з моделювання “розумних” пристроїв STEAM-House
≈ 5 хвилин читати

19 грудня в інноваційному парку Unit.city відбувся фінал всеукраїнських змагань з моделювання “розумних” пристроїв Steam House. Визначені переможці у номінаціях “Smart gadget”, “IoT”, “Smart City”. 

Нагадаємо, компанія MTI hi-tech дистрибуція є Технологічним партнером соціального проєкту та забезпечує фіналістів усіма необхідними комплектуючими. Окрім того, від MTI hi-tech дистрибуція організована спеціальна номінація для школи, яку цьогоріч отримала Київська Дитяча інженерна академія, відокремлений структурний підрозділ Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Їй було надано інтерактивну дошку “MOLYBoard”.

Всього фіналістами було представлено дев’ять потужних проєктів та у кожній із трьох номінацій було обрано переможців. У номінації «Smart gadgets» перемогу здобула команда з м. Горішні Плавні із винаходом “Odor generator”. Це окуляри віртуальної реальності, ціль яких – психологічна підтримка космонавтів при довготривалих польотах. Пристрій дозволяє почути, побачити рідних людей, та навіть, відчувати запахи. Цікаво, що при створенні свого проєкту діти використовували окуляри віртуальної реальності Lenovo, які в якості призу від МТІ hi-tech дистрибуції отримав переможець минулорічних змаганнях STEAM-House, Михайло Сірий, що навчається в тій же школі. 

У номінації “IoT” перемогли дівчата із Запоріжжя із винаходом “Автономний мобільний мініагрокомплекс”. Він керується за допомогою мобільного додатку та дозволяє вирощувати ягоди в будь-яку пору року, підтримуючи необхідну температуру, рівень води для поливу та добрива. Отже, всі параметри можна контролювати за допомогою смартфону. 

У номінації “Smart City” перемогу здобула 12-річна Тамара Левко із Закарпаття, яка підняла соціальну проблему рідного села – нестачу води або навпаки – боротьбу з повенями. Тамара створила пристрій “Water Well Hydro Control”, який складається із трьох пристроїв: мобільний додаток Water Well Monitoring використовують для моніторингу об'єму води в закритих резервуарах, що знаходяться на далекій відстані; Borzhava River Water Monitoring – автономний пристрій, який встановлюється на опору мостів, та моніторить рівень води в річці; Water Tank Control, який автоматично обирає резервуар і дозволяє раціонально використовувати воду.

Кожен із учасників отримав різноманітні гаджети від партнерів конкурсу. Зокрема, від MTI hi-tech дистрибуція діти отримали ігрові аксесуари Esperanza: геймпади, кермо для ігор, навушники та інші. 

«Такі проєкти надихають. Ви бачите, як юні винахідники навчилися працювати командами, як вони створюють дорослі серйозні проєкти, що дійсно потрібні цілим галузям, прототипи, ідеї, що вирішують, не вигадані, а реальні проблеми. Тому важливо підтримувати молоді таланти в їх амбітних прагненнях» – розповідає Олег Серьогін, керівник Центру інновацій та компетенцій MTI hi-tech дистрибуція, який мав честь бути членом журі Конкурсу STEAM-House. 

Після презентації робіт фіналістів відбулася панельна дискусія за участі Міністерки освіти і науки України, Ганни Новосад, в якій брали участь агенти змін освіти, партнери Конкурсу та фіналісти. Під час панелі вдалося обговорити ключові напрямки і цілі для вдосконалення системи української освіти з боку держави. Бачення цих змін також висловили Міністерці освіти і науки України безпосередньо діти, а представники бізнесу – готовність їх підтримувати.

Конкурс STEAM-House один із важливих і при цьому впливових соціальних проєктів, який формує інтерес юних українців до науки, інженерної думки, до досліджень і підвищує рівень їх винахідливості, створюючи технічно-інтелектуальний потенціал України. Крім того він має на меті сприяти впровадженню STEAM-освіти у школах, тому для компанії МТІ hi-tech дистрибуція є важливою його підтримка. 

Організатором нинішніх змагань є компанія Accord Group. Співорганізатори –компанія-засновник конкурсу STEAM-House «ІТ-Інтегратор», Інститут модернізації освіти Міністерства освіти і науки України та видавничий дім «Освіта». Комплектуючими учасників конкурсу забезпечує Технологічний партнер – MTI Hi-tech Дистрибуція. Головні партнери конкурсу – Cisco Networking Academy, Kyiv Smart City, Microsoft, Asbis, ERC, Global Innovative Online School, Snite, Wanhao і Фонд освітніх ініціатив. 
Медіа-партнерами конкурсу STEAM-House-2019 є онлайн-платформа «Освіторія», сайт «Сегодня», онлайн-видання Liga.net, Womo, Liferead.media, «Освіта.ua», «Всеосвіта», «Інтернет і речі» та інші. 

Організатори вже заявили, що STEAM-House-2020 не тільки відбудеться, але і вийде на абсолютно новий рівень. Вже на початку нового року команда змагань починає роботу по організації регіональних етапів STEAM-House. 

MTI hi-tech дистрибуція
Один з найбільших в Україні мультивендорних імпортерів та дистрибуторів в області hi-tech обладнання та інноваційних рішень. Представлений в 120 товарних категоріях високотехнологічного обладнання, споживчої техніки, ПЗ та хмарних сервісів. Веде діяльність з 1991 року. Компанія працює за прямими контрактами з більш ніж 80 світовими виробниками в області високих технологій. Серед них: Acer, Asus, APC by Schneider Electric, Aruba, Canon, Dell EMC, Epson, Gamemax, GIGABYTE, Goodram, Hewlett Packard Enterprise, Huawei, IBM, Kingston, Lenovo, Microsoft, MSI, Philips, Samsung, TP-Link і багато інших.

final_IMG_6061.jpgfinal16.jpgfinalIMG_0497.jpgкопія_final40.jpg

Наступна стаття
Важливо! Зміни в порядку прийому замовлень
Порядок прийому і обробки замовлень буде змінено у зв'язку з проведенням річної інвентаризації та переходом на новий портал для клієнтів.
Детальніше