SAPPHIRE випустив ігрову відеокарту PULSE AMD Radeon™ RX 6600
≈ 2 хвилини читати

SAPPHIRE позиціонує нову відеокарту як рішення для гри в сучасні тайтли з роздільною здатністю 1080p. В першу чергу, новинка привертає увагу компактним формфактором.

Характеристики AMD RX 6600:

  • Графічний чіп: Navi 23
  • Буфер Infinity Cache: 32 Мб
  • Енергоспоживання: 132 Вт
При габаритах всього 185×105×40 мм, це досить маленький розмір, навіть менше, ніж у 3060. 
Відеокарта займає два слоти, а її система охолодження оснащена двома вентиляторами, проте при цьому вона легко вміститься в корпусі формату SFF. 

Карта має 8 ГБ відеопам'яті GDDR6, що працює зі швидкістю 224 ГБ/с, тому з тим же інтерфейсом і ємністю він має менший максимум, ніж 6600 XT (який має максимальну пропускну здатність 256 ГБ / с), а також більш низьку частоту пам'яті - 1750 МГц в порівнянні з 2000 МГц у 6600 XT.

Тактова частота ядра і частота розгону графічного процесора також знаходяться на еталонній  частоті, вони працюють на частотах 2044 МГц і 2491 МГц відповідно. 
У новинки на чотири менше обчислювальних блоки і прискорювачів променів у порівнянні з аналогом XT (до 28 кожного в порівнянні з 32), в результаті чого загальна кількість потокових процесорів впала до 1792 в порівнянні з 2048 в карті XT.
Тим не менш, це означає, що потужність плати становить всього 132 Вт, а для Sapphire Pulse потрібен тільки блок живлення на 500 Вт, що дозволяє користувачам з більш старими системами і все ще хорошими джерелами живлення легко оновлюватися.
За Radeon RX 6600 в Европе просят 590 евро. Sapphire Radeon RX 6600 Pulse засветилась в
Для охолодження AMD використала один великий радіатор на всій друкованій платі і трохи більше, з додаванням однієї довгої теплової трубки, яка виходить з середини в обох напрямках, щоб повторно увійти в радіатор з обох кінців. Це гарантує, що тепло поширюється якнайдалі від джерела, і поки радіатор нагрівається, це означає, що початкове тепло легше розсіюється при його розподілі - і не тільки в центрі радіатора.

Крім системи охолодження, на платі видно один 8-контактний коннектор додаткового живлення. Це радує, оскільки енергоспоживання базових моделей RDNA2 мало відрізняється від середнього сегмента. Задня панель також металева, що допомагає розсіювати тепло, а задня частина кристала графічного процесора відкрита, що також пасивно відводить тепло.

Інша частина конструкції досить проста: основний кожух виконаний з міцного пластику, але з вирізами в сторону друкованої плати, щоб повітря могло легко виходити, а не закривати все цілком. Основна особливість - це відображення шкали пульсу карти. 

На відміну від багатьох компонентів комп'ютера, в ній відсутні будь-які джерела світла, що робить карту більш інкогніто, що декому може сподобатися. Всього кілька червоних ліній з Radeon і пара ліній на стороні вентилятора - ось що дійсно дає певний мінімалізм в поточній різноманітності RGB. 

Щодо надходження новинки звертайтеся до нашого менеджера.

Бажаємо гарних продажів!

Наступна стаття
Mercusys MR30G: новий гігабітний Wi-Fi роутер для швидкісного стабільного бездротового підключення у всьому помешканні
Найбільш ефектний роутер Mercusys забезпечить високу швидкість з’єднання до 1200 Мбіт/c, підтримує технології Beamforming і MU-MIMO і легко налаштовується.
Детальніше