MTI hi-tech дистрибуція забезпечить школярів комплектуючими для створення смарт-пристроїв
≈ 1 хвилина читати

Провідний український дистрибутор техніки і IT-рішень розширив свою участь в національному дитячо-юнацькому конкурсі з розробки смарт-пристроїв, моделювання, робототехніці і винаходів - STEAM HOUSE. Компанія стала Технологічним партнером і оснастить всі команди необхідними компонентами мікроелектроніки і комп'ютерними комплектуючими.

Роком раніше MTI hi-tech дистрибуція вже підтримала проект і виступила його партнером, надавши призи для переможців, зокрема, інтерактивну дошку Molyboard, VR-маску Lenovo і ін. Проте в цьому році компанія прийняла рішення посилити свою допомогу конкурсу.

«STEAM-HOUSE - один з важливих і при цьому впливових соціальних проектів, який формує інтерес юних українців до науки, до інженерної думки, до дослідів в лабораторіях, до досліджень і підвищує рівень їх винахідливості, створюючи технічно-інтелектуальний потенціал України», - підкреслює генеральний директор MTI hi-tech дистрибуція Борис Белянський.

«Згадуючи фінал торішнього конкурсу, я був вражений - сьогодні наші діти здатні реалізувати стільки всього цікавого і корисного: розробити і можливо навіть підготувати до масового виробництва несподівані прикладні рішення. Потрібно тільки їх надихнути, підтримати, створити умови », - розповідає Борис Белянський.
Крім того, за його словами, компанія розглядає можливість вийти за рамки конкурсу і розвивати обрані проекти школярів від стадії прототипу до повноцінного виходу готового продукту на ринок.

Конкурс STEAM-HOUSE заснований в 2018 році. Його організаторами є компанії Accord Group і "ІТ-Інтегратор", Інститут модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України та видавничий дім "Освіта". Проект покликаний розвивати навички дітей в інженерної думки, практичної фізики, конструюванні і технологічних дослідженнях.

У минулому році учасники STEAM House подали близько 100 оригінальних проектів. Перемогу в конкурсі здобули проекти «розумний» кран від Михайла Сірого (м Горішні Плавні, Полтавська обл.) І система компенсації втраченого зору від Ігоря Шибка (р.Дніпро). Для обох переможців конкурс став трампліном для розвитку. Розробку Ігоря Шібкіотметіл прем'єр-міністр України Володимир Гройсман як суспільно-корисний проект. А smart-кран Михайла Сірого успішно функціонує в його рідній школі.

Детальніше про змагання та умови конкурсу.

Наступна стаття
Запрошуємо на Dell Technologies Forum
Запрошуємо партнерів і всіх, кому цікаві останні тренди та можливості трансформації бізнесу за допомогою технологій, відвідати Dell Technologies Forum і стенд компанії MTІ, який пройде 19 вересня в Міжнародному конференц-центрі "Парковий".
Детальніше